Luftkompressor

Luftkompressor: fatøl med trykkluft

Luftkompressorer er tilgjengelige i utallige forskjellige design for svært forskjellige formål. De kan også brukes til å tappe øl, for eksempel. Fordi noen dispenseringssystemer også kan brukes med trykkluft fra en luftkompressor i stedet for en CO2-flaske.

Hvis du er interessert i denne typen kraner, finner du passende øldispenseringssystemer og luftkompressorer samt passende tilbehør i butikken vår.

Alt du trenger å vite om dispensering med en luftkompressor med et øyeblikk

 • Trykkluften som mates inn i øldispenseren med luftkompressoren kan generere det nødvendige doseringstrykket.
 • Øldispenseringssystemer med luftkompressorer er et alternativ til de mye mer utbredte øldispenseringssystemene med CO2.
 • Kompressoren må være riktig tilkoblet og betjent for å forhindre farlige ulykker.
 • Hos oss finner du luftkompressorer for doseringssystemer og matchende tilbehør, for eksempel trykkluftslanger.
 • Avhengig av modell kan et doseringssystem med kompressor noen ganger trekke rundt 140 liter i timen.
 • Hvordan fungerer en luftkompressor?

  En luftkompressor er utstyrt med en trykkluftbeholder. Dette brukes til å lagre trykkluft, som for eksempel kan brukes til å pumpe opp dekk til en bil eller til å betjene visse verktøy.

  Som regel drives luftkompressorer av en elektrisk motor. Men det er også modeller som opereres med muskelkraft og for eksempel har en fotpedal for dette formålet.

  Mulige anvendelsesområder for luftkompressorer

  Luftkompressorer brukes til et mylder av forskjellige formål. Blant annet brukes de på byggeplasser, på verksteder og til rengjøring.

  Luftkompressorer på byggeplasser

  Luftkompressorer brukes på byggeplasser for å betjene spesialverktøy. Disse inkluderer for eksempel spiker og stiftemaskiner som drives med trykkluft, samt trykkluftmeiselhamre, som den gamle gipsen kan fjernes fra vegger.

  Luftkompressorer i verksteder

  Du er sikkert klar over at bildekk er oppblåst med en luftkompressor. For dette formålet er det både modeller der du kan stille inn lufttrykket på forhånd, samt enheter der oppblåsingen må stoppes manuelt når kompressoren indikerer at riktig lufttrykk er nådd i dekket.

  I tillegg brukes luftkompressorer på verksteder, for eksempel til maling og som hjelpemiddel ved dekkskifte, da de hjelper med jevn påføring av bilens lakk eller gjør det lettere å stramme og løsne hjulmutrene.

  Kompressorer som hjelper til med rengjøring

  Bruk av høytrykksrensere viser seg å være en stor lettelse, spesielt utendørs. Ved hjelp av det lufttrykkdrevne rengjøringsmiddelet kan gulvene på terrasser eller hagestier frigjøres for smuss. I tillegg kan høytrykksrensere brukes når du vasker biler. Med en sandblåser som drives av trykkluft, kan maling og rust til og med fjernes.

  Hvilke nøkkeltall er viktige for luftkompressorer?

  Det er luftkompressorer i forskjellige kapasiteter og design. For å velge riktig modell er det derfor viktig å kjenne noen relevante beregninger. I tillegg til kapasiteten til den tilsvarende trykkbeholderen, er dette spesielt sugekapasiteten og utgangskapasiteten.

  Hva er kapasiteten til trykkbeholderen?

  Jo mer kapasitet trykkbeholderen har, desto større er lagringskapasiteten til den respektive luftkompressoren og jo mer komprimert luft kan den slippe ut før kompressoren må slås på. En luftkompressor med størst mulig trykkbeholder anbefales spesielt for stasjonære verktøy. Hvis luftkompressoren skal brukes på farten, er imidlertid en mindre modell vanligvis det beste valget.

  Sugekraften til kompressoren

  Kompressorens sugekapasitet gir informasjon om hvor mye luft enheten kan suge inn og komprimere i liter per minutt. Stempelkompressorer kan suge inn mer luft enn de kan levere. Når du kjøper, må du derfor huske på at sugeytelsen alene ikke sier noe om den faktiske ytelsen til luftkompressoren. Verdien er derfor bare egnet som orientering.

  Utgangseffekten til luftkompressoren

  I motsetning til sugekapasiteten indikerer utgangskapasiteten faktisk kapasiteten til den respektive kompressoren. Utgangseffekten er derfor den avgjørende verdien for å kontrollere om kompressoren er egnet for formålet eller om en sterkere eller svakere enhet er nødvendig.

  For at luftkompressoren ikke skal kjøre kontinuerlig under full belastning, anbefales det å kjøpe en modell hvis utgangseffekt overstiger effekten som faktisk kreves med rundt 30 prosent.

  Hvilket lufttrykk genererer kompressoren?

  For å evaluere ytelsen til en kompressor spiller lufttrykket den genererer også en viktig rolle. Avhengig av modell kan dette nå rundt 10 bar. Men det finnes også kompressorer der lufttrykket er enda høyere.

  Utleveringssystemer med lufttrykkskompressor

  Når ølet gjærer, dannes CO2 (kolsyre). På den ene siden sikrer dette at ølet får sin typiske syrlige smak. På den annen side er ølfatet også under press på grunn av kolsyren. For å forhindre at de rømmer og for å unngå problemer med å tappe, er det viktig å sikre riktig mottrykk.

  Som regel genereres dette ved å koble en egnet CO2 -flaske til doseringssystemet. Ved hjelp av en trykkreduksjon kan tappetrykket justeres til riktig nivå. Noen øltyper, som Guinness, tappes også med en blanding av CO2 og nitrogen.

  I tillegg er det også mulig med passende doseringssystemer å generere trykket som kreves for dosering ved hjelp av trykkluft. Luftkompressorene designet for dette tillater normalt en trinnløs regulering av lufttrykket. Dette gjør at doseringstrykket kan tilpasses presist til doseringssystemet slik at ølet kan helles uten problemer.

  Kjøpe en kompressor: hva bør du være oppmerksom på?

  Selvfølgelig, hvis du planlegger å kjøpe en luftkompressor, må du sørge for at enheten du ønsker faktisk er egnet for din applikasjon. Avhengig av fremtidig bruk kan svært forskjellige ting være viktige når du kjøper.

  En kompressor beregnet for drift av et dispenseringssystem eller sporadisk privat bruk trenger for eksempel ikke å oppfylle de samme kravene som en enhet som skal brukes på et profesjonelt verksted.

  Før du kjøper en bestemt luftkompressor, bør du derfor først vurdere formålet du bruker den til, og hvilke spesielle krav som må oppfylles tilsvarende.

  Hvis du trenger en modell for å tappe øl uten en CO2 -flaske, har du for eksempel rett i en av de spesialproduserte minikompressorene fra vårt sortiment. De kompakte enhetene imponerer med en overraskende høy tappekapasitet. Avhengig av modell kan luftkompressorene for eksempel trekke 40 eller 140 liter i timen.

  Det er derfor enkelt å velge en kompressor som gir deg nøyaktig riktig tappekapasitet. De kraftigere enhetene kan håndtere et stort antall gjester. Et øldispenseringssystem med luftkompressor er derfor et godt alternativ til vanlig dosering med CO2.

  Sikkerhet ved bruk av luftkompressoren

  Det sier seg selvsagt at du må være forsiktig når du bruker luftkompressoren. Dette betyr blant annet at du bare kan koble enheten til doseringssystemet ditt med passende slanger og adaptere.

  Ellers kan det lett føre til skade på enheten eller i verste fall til og med personskade.

  Kjøp billige luftkompressorer online

  Hvis du leter etter en luftkompressor for å betjene doseringssystemet ditt, har du kommet til rett sted i butikken vår. Vi tilbyr passende kompressorer og passende tilbehør, for eksempel adaptere og trykkslanger.

  Bestill din nye luftkompressor enten individuelt eller kjøp et passende doseringssystem som kan brukes med trykkluft. Når du handler, får du fordeler av lave priser, rask levering og høy produktkvalitet. Vi er derfor sikre på at du vil være helt fornøyd med din nye luftkompressor.