Tappekran

A kranen er et beslag med et innhold som tømmes fra en væskedrevet system, det vil si et rør eller en beholder. I øl tapping, er beholderen en tønne. Taps er ofte også kjent som øl kraner. Teknisk sett kraner er stengekraner fordi væsketilførselen er enten helt åpen eller lukket. Kranen er helt tett.

Du vil finne stempel kraner og kompensator kraner med oss. Mange modeller er forkrommet eller laget av messing, noen er også gullbelagt, og er derfor en reell optisk punktet. Kraner er rett og slett en del av utstyret i hver pub, og en høy kvalitet fra springen bør ikke mangle i privat springen systemet.

Enkel å åpne og lukke motsetning til en ventil som krever flere omdreininger, kan en kran åpnes og lukkes raskt med en 1/4 omdreining. Med noen fat kranen er allerede festet direkte til beholderen. Hvis dette ikke er tilfelle, er kranen drevet på med en hammer. Dette er den såkalte tapping.

kompensator tappe

En vanlig øl trykk regulerer strømmen av drikken i glasset. En kompensator springen, derimot, har en dyse system inne, slik at du kan trykke drinker uten skum. Imidlertid krever kompensatoren springen et høyere trykk. Fra utsiden, er forskjellen bare synlig i et lite reguleringsspaken på den side med hvilken strømningstverrsnittet inne endres. En kompensator trykk er spesielt egnet for cola eller limonade drikkevarer. Kompensator kraner har ofte en såkalt "skum knappen" for å deformere skum. En spesiell springen er nødvendig for traust øl som Guinness. Stout øl krever nitrogen for å fremstille et spesielt kremaktig skum.

Rengjøring av springen og tilbehør

Du bør alltid helt demontere kranene for rengjøring. Dette er den eneste måten å sikre grundig rengjøring fra innsiden. Kranen er i direkte kontakt med drikke og må derfor alltid være ren. Innskudd kan føre til skade på helse og øl mister sin smak. En rengjøring pensel er en god hjelper for rengjøring. Du kan også rengjøre kranen grundig med en blåsebelg.

I tillegg vil du finne ulike hjelpemidler for kraner. For eksempel, et trykk skiftenøkkel bidrar til å løsne mutteren. Med høy kvalitet kraner, hygieniske rengjøringsmidler og en rekke tilbehør øl smaker enda bedre!

Helt tappet øl takket være kompensator springen

Tapping øl må læres. For perfekt øl nytelse, må øl være på rett
temperatur og bør serveres med en fin leder av skum i et egnet glass
. Et passende øl tappesystem gjør dette mye enklere. I tillegg til et stempel trykk, kan en såkalt kompensator kranen også brukes for tapping. Dette har en rekke fordeler og er derfor ikke bare egnet for å trekke leskedrikker, men også for øl.

Tegn skum fritt øl

Bare slå på springen for å tappe anlegget og la ølet flyt i glasset er ganske enkel. Men selvfølgelig, er øl tappe ikke så enkelt. Hvis trykket ved utløpet av springen er for høy, er overdreven skum dannes og øl kan ikke tappes riktig. For å motvirke dette, er det nødvendig å redusere trykket. På denne måten unngår man dannelse av skum og øl kan tappes uten skum.

Trykkreduksjons med en dempe kveil

Det er flere muligheter for å redusere trykket. En av dem er anvendelsen av en såkalt beroligende spole. Dette er en lang linje i form av en br /> spiral. Ølet flyter gjennom denne spiral på sin vei til kranen, hvorved trykket
blir langsomt redusert.
Jo lengre beroligende spolen, kan den ytterligere trykket reduseres før tapping av øl
. Den ideelle lengde av den beroligende spolen avhenger
ulike faktorer, og derfor kan ikke generaliseres.

Trykkreduksjons med en kompensator hane

I stedet for et beroligende spole, en kompensator ventil kan også benyttes for trykkreduksjon i løpet av øl tapping. Dette er utformet på en slik måte at trykket kan reduseres fullstendig
på innsiden av kompensatoren kranen til ønsket nivå.
I tillegg har en spak hvormed
strømningshastigheten kan en kompensator kranen reguleres. På denne måten er fleksibel tilpasning til den herskende trykk er mulig i løpet av tapping, slik at en optimal strømnings øl resultat kan alltid oppnås.

Forskjellen mellom stempelventilen og kompensator ventil

A kompensator kranen drives ved et høyere trykk enn et vanlig stempel kranen
. Med den sistnevnte, kan ølet bare leveres ved et trykk på omtrent 0,4 til 0,6 bar ordnede kjegler. Hvis trykket er betydelig høyere, kommer ofte bare skum ut av
springen.
Med en kompensator springen, men et trykk på 1,3 eller 1,4 bar er ikke noe problem.
Den spesielle konstruksjonen inne reduserer trykket av den innkommende øl før
forlater kranen.

Tap øl med en kompensator trykk

For utleverings med et ekspansjonstrykk for å arbeide etter behov, øl må være forhåndsavkjølt. Ideelt sett bør den ha en temperatur på ca 4-6 grader for tapping. Etter tapping, bør strømningshastigheten av kompensatoren springen først settes til det høyeste nivået
. På denne måten luften kan bli tvunget ut av øl linjen før selve
tapping.
Når dette er gjort, kan du redusere flyten og begynne å tappe øl. Juster strømmen slik at en kontinuerlig klar strøm strømmer ut fra kompensatorens kranen.

Fordeler med en kompensator ventil

Den store fordel ved trykkreduksjon med en kompensator hane er spesielt det faktum at det er ekstremt fleksibelt og plassbesparende. Bruken eliminerer behovet for en beroligende spiral, uten å dispensere med skum-fri tapping av øl.
En kompensator springen gjør mer eller mindre skum-fri tapping av forskjellige øl, for eksempel hvete eller Pilsner, og kan brukes både for systemer med meget korte linjer, og for å tappe direkte fra fat.

.

En høy kvalitet kompensator kranen lønner seg

Det er anbefalt å ta hensyn til god kvalitet når du kjøper en kompensator springen. Spesielt rimelige modeller med plastkomponenter skrape innsiden meget lett under rengjøring. Over tid fører dette til øl skummende mer og mer under tapping og kranen må skiftes relativt raskt.
Med en rustfri kompensator springen, på den annen side, kan du være sikker på at det vil fungere godt for mye lenger og vil tillate deg å tappe uten skumming. Merkostnadene som du må regne med er vanligvis overkommelig og i alle fall godt investert.

Stort utvalg av kompensator kuker i butikken vår

I vår butikk finner du et stort utvalg av forskjellige kompensator kraner, som du kan bruke for perfekte resultater i skumfritt øl tappe.

Velg mellom kompenserings kraner laget av rustfritt stål samt forkrommet eller gullbelagt
modeller med forskjellige trådlengder kranen som passer deres behov.
kjøpe en kompensator kranen direkte på nettet og få for levert beleilig
til ønsket adresse. Dra nytte av gunstige priser, samt rask levering av kompensator fat og andre produkter rundt øl dispenser.