Ølglass

Kjøp ølglass online: Nyt ølet ditt i riktig glass

For å få mest mulig glede av ølet, trenger du mer enn en tappekran og en øltønne, du trenger også de riktige glassene. Ølglass fås i mange former og størrelser, og valget av riktig ølglass er avgjørende avhengig av øltypen og personlige preferanser.

Hvis du ønsker å kjøpe ølglass online, er du på rett sted i vår butikk. Vi tilbyr et bredt utvalg av høykvalitets glass, slik at du sikkert vil finne det du leter etter.

Ølglass påvirker ølnytelsen betydelig

Som ølelsker er du klar over at ølglasset har en avgjørende innflytelse på nytelsen. Kjennere ville for eksempel aldri drikke hveteøl fra et Kölsch-glass eller servere øl i en enkel pappkopp.

Du passer alltid på å bruke det riktige glasset for hver øltype.

Hvis du trenger nye glass, ta en titt på vårt brede utvalg. Vi er sikre på at du vil finne de riktige ølglassene for ditt private vinkjeller eller restauranten din.

Ølglass for serveringsbransjen

Ølglass er en grunnleggende del av utstyret i de fleste serveringssteder. Det er avgjørende å alltid ha nok glass tilgjengelig for å kunne servere gjestene profesjonelt og uten unødvendig ventetid.

I vårt tilbud vil serveringspersonell sikkert finne det de leter etter og kan stole på rask og pålitelig levering av de online kjøpte ølglassene. Bestill ølglassene du ønsker i dag og gi gjestene dine den perfekte drikkeopplevelsen i de riktige glassene.

Ølglass for kresne private ølelskere

Ølglass er ikke bare for serveringsbransjen, de er også uunnværlige i et godt utstyrt privat festlokale. Selvfølgelig trenger du færre glass til privat bruk, men de riktige glassene er uunnværlige for å nyte ølet feilfritt med vennene dine. Kjøp dine foretrukne ølglass hos oss i butikken og få bestillingen din levert raskt og pålitelig hjem til deg.

Hvilket glass for hvilket øl?

Ølglass fås i forskjellige former for ulike øltyper. Det finnes spesielle glass for hveteøl, pilsner, Kölsch eller altbier. Formen og størrelsen på ølglassene ble opprinnelig valgt for å ta hensyn til egenskapene til hver øltype og bringe ut smaken på best mulig måte.

I tillegg til spesialglass for noen øltyper, finnes det også standardglass som brukes til tapping og som kan være spesielt nyttige i serveringsbransjen.

Hveteølglass

Hveteøl eller weizenbier brygges hovedsakelig i Bayern og har en århundrelang tradisjon der. De typiske hveteølglassene har en slank, høy form, noe som bidrar til at karbondioksidet holdes lengst mulig for optimal brus. I Nürnberg er det til og med et privat museum som viser mer enn 5 000 forskjellige hveteølglass.

Pilsnerglass

Pilsner har sitt navn fra byen Pilsen i Tsjekkia. I Tyskland utgjør pilsnerøl i dag størstedelen av den produserte og solgte ølen. Pilsner serveres vanligvis i pilsnerglass, smale ølglass som smalner nedover. Denne formen sikrer at ølskummet bevares så lenge som mulig. I tillegg til pilsnerglass brukes også tykkere og mindre ølglass til å tappe pilsner.

Ølglass for Kölsch

Kölsch er en øltype som bare kan brygges i Köln-regionen, som fastsatt i Kölsch-Konventionen. Kölsch serveres hovedsakelig i Kölschstangen, smale ølglass med en kapasitet på 0,2 liter. Større varianter brukes bare i unntakstilfeller, siden Kölsch inneholder relativt lite CO2 og raskt ville få en gammel smak i et stort glass.

Ølglass for altbier

Alt eller altbier er en mørk øltype som er spesielt kjent i Westfalen og ved Neder-Rhen. Altbier serveres vanligvis i ølglass med sylindrisk form og har vanligvis en kapasitet på 0,2 eller 0,25 liter.

Målekrus: Ølglass for stor tørst

Målekrus rommer en liter og er kjent hovedsakelig fra Münchens Oktoberfest. De store og tunge ølkrukkene er ideelle for å nyte tyske lagerøl og spesialøl fra Oktoberfestbryggerier som Paulaner.

Ølglass: Klassikeren blant ølglassene

Ølglass kalles også Seidel. De har et håndtak og produseres ikke bare som krus med en kapasitet på en liter, men også i mindre størrelser som 0,3 eller 0,5 liter. De kommer i brede og smale versjoner. I motsetning til fortiden er de fleste ølglassene i dag laget av glass, og metalllokkene som tidligere ble brukt, spiller knapt en viktig rolle.

Ølglass for engelske øl

Engelske øl som stout eller ale serveres tradisjonelt i det som kalles et pintglass. Pintglass er bredere øverst for å gi plass til ølens skumkrone. Et pintglass har vanligvis en kapasitet på rundt 0,56 liter i Storbritannia og Irland.

Ølglass for håndverksøl

Håndverksøl har blitt en populær alternativ til klassiske øl i Europa. De serveres ofte i spesielle glass for håndverksøl, som med sin form som minner om vinglass, søker å fremheve aromaene optimalt.

Hvor store er ølglassene?

Ølglass skiller seg ikke bare etter form, men også etter størrelse. For eksempel rommer et Stößchen bare 0,1 liter, mens et vanlig Kölsch-glass rommer 0,2 liter, og en mugge inneholder til og med en liter.

Willibecher, vanligvis brukt som standardglass for ølservering, produseres i forskjellige størrelser og er tilgjengelig valgfritt med et volum på 0,2, 0,25, 0,3, 0,4 eller 0,5 liter.

Finn det riktige ølglasset i butikken vår

I vår nettbutikk tilbyr vi et utvalg av ølglass for forskjellige typer øl. Vårt sortiment vil sikkert tilby deg de riktige produktene.

Vårt tilbud av ølglass inkluderer blant annet:

  • Hveteølglass
  • Tulipanølglass
  • Klassiske ølkrukker
  • Ølglass på 0,3 l
  • Ølglass på 0,5 l

Bestill høykvalitets ølglass online

Bestill ølglassene dine direkte i butikken vår og motta kjøpet ditt på en komfortabel og pålitelig måte til den adressen du velger. Enten det er i små mengder for privat bruk eller i store mengder for serveringsbransjen, vil du dra nytte av høy produktkvalitet, rimelige priser og oppmerksom kundeservice som helt sikkert vil tilfredsstille deg fullstendig.