Vanndispenser

Filter

Vanndispenser for profesjonell tapping

Vann er sunt og uten tvil den viktigste ressursen i verden. Spesielt kullsyreholdig vann er veldig populært. Imidlertid kan bæring av tunge vanndunker noen ganger være veldig irriterende, spesielt når store mengder skal tappes, som i serveringsbransjen.

Vannkjøler er den perfekte løsningen i slike tilfeller. De lar brukerne tappe forfriskende kullsyreholdig vann i hvilken som helst mengde uten mye anstrengelse.

I vår nettbutikk har du et stort utvalg av brusmaskin og brusenheter, slik at du sikkert finner en passende modell som oppfyller dine krav.

Kullsyreholdig vann fra en karbonator er spesielt økonomisk

Spesielt sammenlignet med dyrt flaskevann viser kullsyreholdig vann fra en karbonator seg vanligvis som et rimelig alternativ. Karbonatoren fungerer tross alt med springvann, som naturligvis bare utgjør en brøkdel av kostnadene sammenlignet med flaskevann.

For å være fullstendig, er det viktig å nevne at vannregningen ikke er den eneste kostnadsfaktoren ved bruk av en karbonator. I tillegg til kjøpet av enheten, som ikke er spesielt billig, er det også løpende kostnader for å betjene karbonatoren.

Likevel er egenprodusert kullsyreholdig vann i de fleste tilfeller betydelig billigere, uten at du eller gjestene dine må gå på akkord med smaken eller kvaliteten på det tappete vannet.

Kraftige kullsyremaskin for serveringsbransjen

Utvalget av karbonatorer er stort. Spesielt kompakte enheter for hjemmebruk har blitt veldig populære de siste årene. Imidlertid er det viktig å påpeke at en karbonator for hjemmebruk ikke kan sammenlignes med enheter som brukes i serveringsbransjen.

De tilsvarende modellene, ofte utstyrt med en plastflaske for kullsyreholdig vann, har ikke tilstrekkelig kapasitet til å betjene et stort antall gjester med riktig hastighet.

Ved kjøp av en karbonator er det derfor avgjørende å vurdere den tiltenkte bruken og de tilknyttede kravene.

Hvis bruken er planlagt i en serveringsvirksomhet eller for eksempel i et selskap for å betjene et stort antall ansatte, er det selvfølgelig å foretrekke en tilsvarende kraftig karbonator.

Funksjonen til en karbonator

Det er forskjellige typer karbonatorer, men driftsprinsippet er ganske likt. Enkelt sagt pumpes karbondioksid med høyt trykk inn i vannet for å lage kullsyreholdig vann. I denne prosessen reagerer en liten del av karbondioksidet med vannet og blir til karbonsyre, som gir kullsyreholdig vann den ønskede sprudlende effekten.

Mens rimelige karbonatorer for hjemmebruk vanligvis er utstyrt med en flaske laget av plast eller glass der springvannet må helles før karbonering, kan kullsyreholdig vann i profesjonelle enheter helles direkte i et glass eller krus.

Vanndispenser med innebygd kjøling

De færreste mennesker liker å drikke lunkent vann. Profesjonelle karbonatorer gir derfor ikke bare muligheten til å karbonere vannet, men tillater også samtidig kjøling.

Liknende ølanlegg bruker enten våte eller tørre kjølere med forskjellig kapasitet for å gi vannet ønsket temperatur.

Vannkjøler for ulike behov

Selvfølgelig tappes ikke den samme mengden kullsyreholdig vann i alle serveringssteder. Når du velger riktig karbonator, avhenger det derfor også av den faktisk nødvendige kapasiteten i daglig bruk.

I denne forbindelse må du i tillegg til ren tappekapasitet også vurdere kjølekapasiteten til enheten. Det kan være tilfeller der en karbonator lar deg tappe en viss mengde vann per time, men kjølesystemet bare kan kjøle en del av det.

I vår nettbutikk finner du modeller med veldig forskjellig ytelse. I tillegg til mindre enheter som kan tappe omtrent 20 til 25 liter kaldt kullsyreholdig vann per time, tilbyr vi også karbonatorer med en kapasitet på 120 eller til og med 150 liter per time. Med disse er du godt rustet selv i travle perioder uten større forsinkelser.

Vanndispenser i ulike utførelser

I tillegg til nødvendig ytelse påvirker selvfølgelig også stedet der karbonatoren skal plasseres. Derfor er det karbonatorer som frittstående enheter, så vel som innebygde eller bordmodeller.

Frittstående karbonatorer er ideelle, for eksempel for bruk i kontorer eller offentlige bygninger, slik at ansatte eller besøkende selv kan tappe et glass kullsyreholdig vann når de ønsker det.

Hvis det er et bord eller et skap tilgjengelig, kan også en karbonator i form av en kompakt bordmodell brukes. Imidlertid kan det, avhengig av lokale forhold og formålet, også være en god idé med en innebygd eller under-the-counter enhet som en karbonator.

Hva koster en karbonator?

Ettersom det er mange forskjellige enheter, kan anskaffelseskostnadene for en karbonator variere betydelig. Mens spesielt rimelige modeller for hjemmebruk allerede er tilgjengelige for mindre enn 100 euro, koster proffutstyr vanligvis minst en mellomstor tre-sifret eller til og med en lav fire-sifret sum.

På grunn av deres helt forskjellige ytelse gir det imidlertid lite mening å sammenligne prisene på disse enhetene med hverandre. Til syvende og sist bør derfor det planlagte bruksformålet være avgjørende for kjøpsbeslutningen, mens anskaffelseskostnadene spiller en begrenset rolle.

Rengjør kullsyremaskin regelmessig

Ved første øyekast blir hygiene i kullsyremaskin lett oversett. Tross alt strømmer bare vann gjennom røret til en slik enhet. Derfor bør det teoretisk sett ikke være forurensning.

Dette er imidlertid en feiltagelse. Over tid kan det samle seg opp bakterier og mikrober i en karbonator. I tillegg kan det over tid være kalkavleiringer som påvirker smaken av vannet og levetiden til karbonatoren.

Det er derfor uunnværlig å jevnlig ta seg av rengjøringen av en karbonator, selv om enheten ikke kommer i kontakt med andre drikker.

På denne måten sikrer du at det kullsyreholdige vannet du serverer alltid smaker godt, og at det ikke er unødvendige helsefarer på grunn av potensielle patogener.

Hvordan skiller kullsyreholdig vann seg fra mineralvann?

Mineralvann er en beskyttet term som ikke kan brukes lett for å beskrive springvann med kullsyre. Mineralvann kommer alltid fra en underjordisk kilde. Det inneholder en rekke mineraler og sporstoffer som det har absorbert mens det passerer gjennom forskjellige lag av stein, og det tappes direkte ved kilden for salg.

På den annen side kan begrepet kullsyreholdig vann referere til forskjellige typer flaskevann, som også kan være laget av enkle springvann. I tillegg til karbondioksid må en liter kullsyreholdig vann også inneholde minst 570 mg natriumhydrogencarbonat (natron). Dette gir den en lett salt smak.

Hvem trenger en vannkjøler?

Generelt sett er ikke brusmaskin nødvendig for hjemmebruk. Imidlertid kan mindre enheter være praktiske og unngå regelmessig kjøp og transport av tunge vannkasser.

I serveringsbransjen er imidlertid en kraftig karbonator ofte uunnværlig og er derfor en del av utstyret, akkurat som en øltappe. Spesielt i virksomheter med et stort antall gjester gir en vannkranenhet en stor fordel sammenlignet med servering av flasker.

Utover det kan vannkjøler også være egnet for bruk i treningssentre, sykehus, kontorer og offentlige bygninger. Der kan de bidra til å tilby ansatte, kunder eller besøkende rimelig tilgang til kaldt kullsyreholdig vann med nesten ingen ekstra innsats.

Hva du bør se etter når du kjøper en karbonator

Når du bestemmer deg for å kjøpe en karbonator, er det selvfølgelig noen punkter du må ta hensyn til i valget ditt. Det er viktig at den valgte modellen oppfyller kravene dine slik at det ikke er problemer med daglig bruk.

Særlig bør følgende punkter vurderes når du kjøper en passende karbonator:

  • Målene og formen til enheten, slik at det ikke oppstår problemer ved plassering
  • Funksjonene du ønsker at karbonatoren skal ha
  • Kjøle- og tappekapasiteten, uttrykt i liter per time
  • Området der utgangstemperaturen på kullsyreholdig vann kan justeres
  • Spesielle krav, som tilstedeværelsen av en integrert vannfilter

Kjøp brusmaskin av høy kvalitet online

Det beste er å bestille den valgte karbonatoren direkte i nettbutikken vår. Vi leverer enheten raskt og pålitelig til adressen du foretrekker.

Ved kjøp drar du nytte av både vår utmerkede kundeservice og rimelige priser, samt kvaliteten som de pålitelige enhetene fra anerkjente produsenter tilbyr.