CO2 flaske

CO2 og riktig trykk for å springen øl profesjonelt. Derfor CO2 press er nødvendig å tappe deilig øl. Det leveres i gassflasker og ved håndtering av kjemikalier, sikkerhetsaspekter er alltid første prioritet. Derfor bør lagres flaskene sikkert i et godt ventilert sted.

Anvendelse av CO2-flasker

CO2-sylindrene varierer i størrelse og diameter, avhengig av fyllmengden. En 0,5 kg flasken er tilstrekkelig til 150 liter øl, en 2 kg flaske for 600 liter. Ventilene av flaskene er standardisert og derfor passer på hver trykkreduksjonsventil. For å koble trykk reduksjonsgir til flaskene, vil du også finne kontakter. Trykk reduksjoner sikrer at selv med forskjellig trykk på innløpssiden, er et visst trykk på utløpssiden ikke overskrides.

Noen flasker allerede har en praktisk fot for sikker posisjonering. Men du kan også kjøpe en stand separat. Også praktisk er flaskeholdere som kan henges i et øl fat. De flaskeholdere er ideelt hvis det ikke er nok plass til å trygt plassere en CO2 flaske. Sikkerhet kommer også først når tappe øl! Derfor har vi skilt med bruksanvisning for sikker tapping i vårt sortiment for gastronomi bedrifter.

CO2 flasker er vanligvis tilgjengelige i kjøkken. Under visse omstendigheter, kan privatpersoner også gjøre uten dem og falle tilbake på alternativer. Derfor, i tillegg til CO2-flasker, utfører vi også kapsler med karbondioksyd, som anvendes i visse apparater eller parti dunker.

refill

Ikke bare å trekke øl, men også når camping eller for en fisk akvarium du trenger CO2. Derfor påfylling er mulig mange steder. Du holder flasken og kan fylle den til enhver tid. Du kan fylle CO2 flasker på forhandlere camping forsyninger, i drikke butikker eller i DIY butikker. CO2-flasker har 10 års TÜV. Noen flasker har en flaske bur, et spesielt håndtak. Dette buret er lovpålagt og noen forhandlere bare fylle feil en når buret er festet. Påfylling bør alltid gjøres bare av fagfolk. Du bør alltid ta hensyn til de gjeldende sikkerhetsforskrifter.

Applied en sikker måte, CO2-flasker og kapsler med karbondioksid sikre at ølet er alltid frisk og forfriskende på bordet.

CO2 flasker for dispensere

Ved å tappe øl, blir karbondioksid flasker brukes til å bygge opp det nødvendige trykk i tappeanlegget, og dermed hindre at karbondioksyd fra å bli løst fra øl, og som muliggjør at den kan transporteres gjennom øl linje. I vårt sortiment vil du finne den rette CO2 flasken for å tappe systemet under garanti, samt egnede tilbehør som flaskeholdere, kontakter og bruksanvisningen som du trenger for å koble karbondioksid flasken og sikker drift av tappesystem.

Hvorfor karbondioksydet flasken er så viktig

Gjæringsprosessen produserer CO2 (karbondioksyd) i øl. Dette karbondioksid er ansvarlig for øl er frisk smak. Hvis det rømming, øl smaker foreldet og foreldet. For å unngå dette, er det nødvendig å sikre tilstrekkelig mottrykk i tappe anlegget. For dette formål er en karbondioksidflaske er tilkoblet. Den CO2 som finnes i flasken sikrer at kullsyren i tønnen ikke oppløses fra øl og også bidrar til å bygge opp det trykk som er nødvendig for transport gjennom øl linje til kranen. Med andre ord, gjør CO2 flasken det mulig å unngå en foreldet smak og du eller dine gjester kan alltid nyte nytappet øl.

Koble CO2-flasken riktig

Ved å tappe øl, er det viktig å sikre korrekt driftstrykket i beholderne.
Men siden trykket i den CO2-flasken overstiger trykket mange ganger, er det ikke mulig å kople til karbondioksyd flasken direkte til systemet.
i stedet er det nødvendig å bruke en passende trykkreduksjonsventil. En slik trykkreduksjons gjør det mulig å regulere trykket til det nødvendige nivå, og dermed sikre at den riktige driftstrykket for å tappe øl kan stilles inn ved hjelp av CO2-flasken. Nivået på driftstrykk avhenger av ulike faktorer, som er grunnen til at du må stille inn trykkreduksjons individuelt.


Disse faktorene avgjør hvor stort trykk man har til å generere med CO2-flaske og trykkreduksjon:

  • CO2-innholdet i øl (Et høyt CO2-innhold krever et høyt mottrykk for å forhindre at karbondioksyd i å oppløse seg fra øl)
  • Temperaturen av øl keg (Jo kaldere øl tønne eller dens innhold, jo mindre tilbaketrykk er nødvendig for å hindre at karbondioksyd fra oppløsning.)
  • forskjellen i høyde mellom tønne og kranen (A stor høydeforskjell krever et tilsvarende høyt trykk for transport til kranen.)
  • lengde og tykkelse av linjen (Jo kortere og tykkere øl linje, er det mindre trykk som er nødvendig for transport av øl.)

 

sikkerhet ved håndtering av en CO2-flaske

i full CO2-sylindrene er det et trykk på opptil 60 bar. Derfor, når du kjøper din
kullsyre flaske, bør du stole utelukkende på anerkjente leverandører som oss, med hvem du kan være sikker på en plettfri kvalitet på CO2-flasker.
I tillegg, på grunn av høyt trykk innsiden, forsiktig håndtering av CO2-flasken er viktig til enhver tid. Ellers kan trykkgassbeholderen eksplodere, og i verste fall føre til alvorlige skader. Derfor bør man ikke sette CO2 flasken ned under noen omstendigheter, men alltid sette beholderen oppreist. For en spesielt sikker stativ, anbefaler vi at du bruker en passende stativ eller flaskeholder fra vårt sortiment.

Alternativer til å peke med karbondioksyd flaske

Bruken av en trykksatt gassbeholder i form av en CO2-flaske er ikke den eneste måten å trekke øl. Alternativt kan et øl dispenser med en membranpumpe anvendes.
I stedet for trykket fra CO2-flasken, skaper en slik membran pumpe et vakuum som transporterer ølet fra sylinderen gjennom røret til kranen.

Fordelene ved å tappe med CO2-flaske

A øl dispenser med en membranpumpe har den fordel at en karbondioksidflaske er ikke lenger nødvendig for tapping og derfor behovet for å kjøpe en ny CO2-flaske er eliminert. Imidlertid er det ofte ikke mulig å justere trykket nøyaktig, noe som kan føre til problemer når tapping
kjennere derfor vanligvis foretrekker å banke med en CO2-flaske og en trykkreduserer , hvor de kan regulere driftstrykket optimalt. Likevel bør man vurdere øl trykk med membranpumpen i den private sektor i det minste som et alternativ til å peke med en
karbondioksidflaske.

Kjøp CO2 flasker og egnede tilbehør

I vår butikk kan du kjøpe karbondioksid flasker i forskjellige størrelser. Bestemme etter behov for en CO2-flaske med 0,5 eller 2 kg kapasitet eller karbondioksid kapsler, som er egnet for drift av en rekke enheter.

Selvfølgelig vil du også finne CO2 trykk reduksjonsgir som du kan fleksibelt justere driftstrykk på din tappesystem og alltid oppnå perfekte tappe resultater.